escola

“molta gent petita, en llocs petits i fent coses petites, pot canviar el món”

Eduardo Galeano

Amb aquesta frase d’Eduardo Galeano volem donar a conèixer com és la nostra escola, com són les persones qui hi formem part i quin és el propòsit de tot el que fem.

 

 

ESCOLA PETITA

Som una escola petita que cada dia creix una mica més. Va començar amb una il·lusió, amb un repte, que amb el pas dels anys s’ha convertit en un projecte gràcies a la complicitat de tots els que en formem part. Amb una sola línia creem un ambient familiar en un entorn acollidor on es promouen l’intercanvi d’idees i la col·laboració constant.

Escola Petita que aprèn ensenyant.

ESCOLA PROPERA

A la nostra escola obrim portes els divendres a la tarda creant espais i activitats on familiars, alumnes i mestres ens interrelacionem i compartim experiències. I les mantenim obertes la resta de la setmana atenent, responent i resolent inquietuds, dubtes, propostes…

La relació entre l’escola i les famílies es basa en la cooperació i la confiança mútua.

ESCOLA ARRELADA A L’ENTORN

Com a escola vivencial aprofitem tots els recursos que tenim a l’abast. Ens agrada mantenir el contacte directe amb la realitat que ens envolta. Anem a la platja a fer esport, a llegir, a dibuixar, a jugar, a banyar-nos plegats. Sortim a la muntanya a conèixer la natura autòctona. Fem sortides pel poble i col·laborem amb l’INS de Premià de Mar per crear vincles amb el que serà el seu futur.

                                                          Allò que ens envolta, ho fem nostre i l’acabem compartint amb el món.

ESCOLA COMPROMESA AMB L’ENTORN

Tenir cura i respecte pel medi ambient, no és només un compromís, sinó que forma part del nostre ideari d’escola. Estem desenvolupant projectes a través de l’hort de l’escola i participant en d’altres com “fruita a les escoles” i d’hàbits saludables. També apostem pel reciclatge i la sostenibilitat.

L’única manera de millorar el medi ambient és involucrar a tothom.

ESCOLA COMPROMESA AMB LA SOCIETAT

Potenciem, no només el desenvolupament intel·lectual, sinó també l’emocional, l’educació en valors, la responsabilitat individual i de grup, per tal de fer dels nostres alumnes persones capaces de fer un món millor.

Volem i defensem  una educació de tots i per a tots, per tal d’afavorir la igualtat i la cohesió social.

ESCOLA COM A COMUNITAT EDUCATIA

Les nostres famílies són gestores, creatives i participatives; creant l’associació de famílies i formant part de les comissions mixtes ens ajuden a millorar la nostra escola, l’escola de tots.  A més, participen activament en les activitats del dia a dia, no només ajudant, sinó aportant coneixement i fent propostes.

De qualsevol membre de la nostra comunitat educativa es pot aprendre i tots som model de comportament i actuació.